STRONG ENDURANCE

Wat als we, in plaats van de atleet te trainen om steeds grotere concentraties melkzuur te verdragen, hem zouden trainen om er minder van te produceren?

Anti-glycolytic training (AGT) was geboren.

Er zijn momenten dat gewoon volhouden niet genoeg is. Men moet doorgaan op een hoog niveau van kracht, snelheid of power. Een voetbalwedstrijd. Een hindernisbaan in een volledige uitrusting. Oma's antieke meubels verhuizen. Decennialang werd een dergelijk uithoudingsvermogen opgebouwd met "metcons". Toen herformuleerde een Russische professor de vraag en veranderde de geschiedenis.

Game changer voor:

  • Vechters en team sporters die keer op keer moeten exploderen. Omdat 20x20m sprinten biochemisch niets gemeen heeft met een 400m loop.

  • Atleten voor wie snelheid koning is. Puntenvechters. Ping pong spelers... Je kunt het je niet veroorloven om traagheid aan te leren door HIIT.

  • Militairen, ordehandhavers, eerste hulpverleners. Je moet altijd klaar staan om levens te redden en kunt je geen conditie veroorloven die je pijnlijk en uitgeput achterlaat.

Strong Endurance

  • Duursporters die een extra voorsprong zoeken.

  • Gewone mensen die ervoor kiezen om op een gezonde manier "in vorm" te komen, zonder hun hormonen onder stress te zetten en hun lichaam te overspoelen met vrije radicalen en giftige ammoniak die door "metcons" worden uitgespuwd.

Wat je gaat leren

  • De instrumenten van de klassieke Russische anti-glycolytische training - en hoe ze toe te passen op het ontwerp van programma's.

  • De volgende generatie anti-glycolytische training - ontwikkeld en getest door StrongFirst.

  • Voor degenen die gespecialiseerd zijn in biochemie - de wetenschap achter het systeem.

  • Geavanceerde kettlebell-trainingsplannen (swings, snatches, C&J's) die een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen, terwijl kracht centraal staat. Minimaliseer vermoeidheid en pijn terwijl je genoeg energie overhoudt voor andere bezigheden.


Leer hoe je een raceauto bouwt met het brandstofverbruik van een hybride.

Wat je gaat leren

De instrumenten van de klassieke Russische anti-glycolytische training - en hoe ze toe te passen op het ontwerp van programma's.
De volgende generatie anti-glycolytische training - ontwikkeld en getest door StrongFirst.
Voor degenen die gespecialiseerd zijn in biochemie - de wetenschap achter het systeem.
Geavanceerde kettlebell-trainingsplannen (swings, snatches, C&J's) die een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen, terwijl kracht centraal staat. Minimaliseer vermoeidheid en pijn terwijl je genoeg energie overhoudt voor andere bezigheden.

Het onderzoek

Anti-glycolytische training, begonnen in de jaren '80 in een land dat niet meer bestaat, bereikte in de XXI eeuw een hoogtepunt met opmerkelijke doorbraken in de prestaties van een aantal Russische nationale teams in een verbijsterend breed scala aan sporten: judo, langlaufen, roeien, wielrennen, full contact karate....
De afgelopen vier jaar heeft StrongFirst uitgebreid geëxperimenteerd met anti-glycolytische protocollen en origineel onderzoek gedaan om AGT in nieuwe richtingen te brengen.

We zijn zeer succesvol geweest met:

" anti-acid" duur protocollen voor kettlebell quick lifts, pull-ups, push-ups, enz. We hebben ook veel "what the hell effecten" gezien - verbeteringen in niet-getrainde activiteiten en lichaamssamenstelling.
Toen besloten we de grenzen te verleggen en AGT toe te passen op een evenement dat een uitzonderlijk " acidic " reputatie heeft. We kozen voor een populaire getimede hoge rep "hoge intensiteit" training. Immers, als het werkte voor judo, waarom zou het dan niet werken voor deze smoker? Het werkte.
Twintig proefpersonen met minstens een jaar "metcon" ervaring werden toegewezen aan een anti-glycolytisch protocol. Twintig personen die als controle dienden, gingen door met hun gebruikelijke race-the-clock en feel-the-burn training. Beide groepen deden ook aan krachttraining.
Zes weken later verbeterde de anti-glycolytische groep 2 ½ keer zoveel als de controlegroep, met een tijdwinst van 15 seconden tegenover 6 seconden.

Bijvoorbeeld, hier is wat een vechtsporter van hoog niveau te zeggen had over het lange cyclus clean-and-jerk plan SF 1050:

Aanvankelijk testte ik op de [long cycle C&J] 8 herhalingen met 2x32kg. [Zes weken later] scoorde ik 15 herhalingen op de laatste test terwijl ik het sprint tempo aanhield.
Terwijl mijn gewicht hetzelfde bleef, verloor ik 6 mm bij het testen van mijn huidplooien met een vetmeting.
Ik kreeg zichtbaar meer omvang in mijn schouders, armen en dijen (volgens mijn collega's).
Wat prestatie-elementen betreft, kon ik beter rondes van 10 minuten sparren en kon ik 5 opeenvolgende rondes voltooien zonder langer dan de gebruikelijke rust nodig te hebben.
Ik had een wedstrijd tegen het einde van de cyclus en kon het opnemen tegen een tegenstander die me 45 pond zwaarder woog. Ik merkte dat ik tijdens de wedstrijd niet worstelde met energie (op middellange en lange termijn) zoals in eerdere wedstrijden.

Een vrouwelijke professionele bokser spreekt na het voltooien van het zes weken durende swing en pushup plan SF 033:

Gisteravond deed ik 10 rondes met twee meiden die elkaar afwisselden. Ze waren verschillend in stijl en in gewicht [allebei zwaarder dan ik]. Het is jaren geleden dat ik zo gevochten heb!!! Snel, explosief, met alle bewegingen aan het einde van de combinaties, ik had " gas to sell". Tot de 7e ronde herstelde ik me razendsnel. Vanaf de 7e begon ik me wat vermoeid te voelen, maar ik bleef goed doorgaan. In de laatste twee rondes voelde ik me moe, maar ik behield mijn helderheid en bleef pushen...

Deze MLB honkbal speler volgde ook SF033 en een speciaal piek plan:

De principes van " strong endurance " hebben onze training niet alleen productiever gemaakt maar, nog belangrijker, het geeft ons de energie die we nodig hebben om ons primaire werk te doen, honkbal spelen!!!
En dit komt van een deadlifter van meer dan 600 pond die kracht verkiest boven conditie. Hij voltooide het zes weken durende kettlebell snatch plan SF 526:
Vorige 5min Snatch PR (24kg)-132; Nieuw PR-148

WTH Effect

Minder dan een maand nadat ik een solotocht had gemaakt naar Santa Fe, NM om te gaan mountainbiken, op 7.200 voet hoogte. Ik reed bijna 17 mijl over verschillende gemarkeerde single-track trails met een totale hoogte stijging van 2.000 voet, met een totaalgewicht van ongeveer 260 pond (lichaamsgewicht plus fiets plus bepakking).
Ik kon de meeste geitachtige technische beklimmingen en lange, geleidelijke beklimmingen met weinig moeite afleggen... Ik was aangenaam verrast over mijn vermogen om tussen de beklimmingen door te herstellen en het was de eerste keer dat ik niet hoefde te stoppen vanwege kramp... wat zorgde voor een leuke en plezierige dag, ook al was het erg uitdagend... Bedankt voor het geweldige programma!
Leer het systeem en voeg je verhaal toe...

Concurrerende perspectieven en een nieuwe aanpak

De Russische coach Andrey Kozhurkin maakte een opmerking op 50.000 voet over de twee diametraal tegenovergestelde filosofieën van stimulerende aanpassing.

De traditionele is tot het uiterste gaan: "Wat me niet doodt, maakt me sterker".

Het alternatief is trainen om "de ongunstige interne omstandigheden te vermijden (of tenminste uit te stellen) die leiden tot falen" of verminderde prestaties.

Laten we krachttraining als voorbeeld nemen. De meeste bodybuilders en recreatieve atleten gebruiken de eerste benadering. Zij trainen tot ze falen.

Krachtsporters zoals Olympische gewichtheffers en powerlifters volgen daarentegen de tweede benadering. De eerste squatter van 1000 pond, Dr. Fred Hatfield, verkondigde ooit dat men moet "trainen tot succes", in tegenstelling tot falen. Ondanks de verschillen tussen de Amerikaanse en Russische powerlifting methodes, delen de kracht elite van beide landen dezelfde overtuiging dat falen geen optie is.

Bij duurtraining is de eerste filosofie de gangbare. Coaches stellen atleten bloot aan melkzuurbaden om de buffering te verbeteren. Dit is wat Arthur Jones van Nautilus in 1975 "metabolische conditionering" noemde.

Wij gaan de andere kant op.


Wil jij graag een STRONG ENDURANCE protocol volgen of heb je een specifiek doel? Plan hieronder een kennismaking gesprek in en we bespreken samen de mogelijkheden.